torsdag 7 april 2011

VI SKA BÖRJA RENOVERA!

JESS! Snart får vi(Läs K) börja renovera! Jag kommer nog inte att kunna göra så mycket tyvärr.
Förutom att bestämma då ;)
Vi kommer varken att laga garage eller bräslå huset nu, det kommer inte att hinnas med under sommaren så vi tar det i ett senare skede, insidan är ju helt klart viktigaste just nu.
I två rum i nedre våningen ska golvet gjutas och golvvärme fixas i, likaså i hela övre våningen. Vi kommer alltså ha golvvärme i heeela huset! Köket ska bytas, inretak fixas både nere och uppe. Hela övre våningen ska få nytt golv och tapeter, ett tvättrum ska lagas.
I första tamburen ska väggar och hela taket lagas, inklusive plåt.
Alltså, det är väldigt mycket som ska göras! Det kommer nog till en hel massa än vad jag skrivit.
Vi kommer inte att kunna bo hemma då golvet i köket ska fixas och köksskåp ska på plats, vilket kommer ta säkert 2-3 månader (med torktid). Som tur är har ju F och min mor x antal lägenheter, och visst råkar en på ett bra ställe vara ledig i sommar! Så där får vi hyra in oss åtminstone juni och juli ;)
Men före köket ska så mycket som möjligt annat göras.
Huh huh.
Och självklart ska vi ju ha lagat bergsvärme! Men det kommer ju någon annan och gör. Kommer att vara så skönt sen i vinter att inte behöva tänka på den där j***a oljan!

Jag har funderat på hur vi ska göra med sovrummen på vinden. Där finns tre rum. Vi ska ju självklart ha ett och Casper ett. Funderade ju då på om barnen sen ska dela rum eller ha varsitt. Tror de får dela de första åren, och sedan få varsitt. Hur hade ni gjort?!

1 kommentar:

Mia sa...

Oj va kul att renover! :D Hörrö ja vet int hur ja sku ha gjort me rummen, men ja tror ja sku ha laga var sitt strax :)