fredag 25 februari 2011

Sjukling

Vi har en liten sjukling i huset. Casper hostar och har åtminstone stegring. Jag mätte endast under armhålan vilket visade 37,6. Egentligen visar det ju bäst i rumpan, men vi har tyvärr bara 1 febertermometare just nu. Och Casper skulle knappast ha gillat läget.
Läste på en sida på nätet att man ofta får lägga till 1 grad när man mäter i armhålan på barnen, isf skulle Casper ha ca. 38,6 grader. Tror nog faktiskt det ligger närmare det, för han är helt klart varmare än vanligt, och trött, han somnade just om efter att vi vaknat mellan 7 och 7:30. Hans mage var kokhet då han vaknade.
Så det blev varken dagis eller simning idag.
Vi hade ju tänkt fara och simma igår, vi var faktiskt på väg där lite för 19 då jag kom på att de ju släcker lamporna klockan 20 där, kanske inte så bra att vara där med barn då.
Så jag lovade ju såklart att vi far imoron (alltså idag) efter dagis, men det gick ju inte heller.
Han blev nog lite besviken imorse, för han trodde ju det var en självklarhet att vi sku fara och simma fast han är sjuk. :)

K ska vara chaufför till Vasa ikväll, så det blir nog en lugn hemmakväll med något gott framför tv:n för mig och sjuklingen. Kanske morot och gurka att dippa. :) Mums. Jag är faktiskt int så jättesnål på godis just nu som jag var för en tiden sedan. Det är mera frukt och grönt som gäller.




MUMS

1 kommentar:

Anonym sa...

man kan plussa till ca 0,5 grader om man tar under armen.. så visar det 36.5 är tempen ca 37