tisdag 4 oktober 2011

Ett till.

Här kommer ett till inlägg strax efter.
Tänkte bara tillägga för inlägget under att jag självklart hade ont som F*N under hela förlossningen, tyckte berättelsen lät lite väl mjuk.

Vår lilla tjej då. Hon är så olik Casper när han var spädis. Hon är så snäll och lugn, gråter då hon är hungrig, typ. Hon sover väldigt mycket än, men de gör de ju när de är så små. Hon har haft lite magknip de senaste dagarna eftersom hon fått ersättning. Jag har haft det väldigt jobbigt med amningen och mina bröst.
För att börja med har hon antagligen haft lite fel grepp så mina bröstvårtor har varit så oerhört sjuka, ena var till och med upp sprucken runt nästan hela vårtan. (ursäkta infon)
Sen fick jag mjölkstockning, och ingen lindrig sådan, brösten blev inflammerade och lillan fick ut typ några droppar. Efter fyra hemska dagar åkte jag till HVC. Jag äter nu antibiotika i 10 dagar, och pumpar brösten för hand. Jag hade väldigt tur att det råkade vara en rysk läkare på plats, för hon var specialiserad på prematurbarn och visade precis hur jag skulle mjölka ur för hand. Hon sa, precis som jag märkte, att lillan får inte ut mjölken som är i brösten utan jag måste pumpa för hand.
Nu ser det äntligen ljusare ut, och jag själv mår såklart bättre. Nu hoppas jag på att få pumpat upp mjölkproduktionen och bort med stockningen, vilket är på god väg.
Jag kommer högst antagligen att pumpa och ge i flaska nu framöver istället för att amma, och ge ersättning till då det behövs.
Tusen tack mamma, som ställt upp och stöttat mig dessa jobbiga dagar.

Nu somnade lillan, igen, så jag ska passa på att plocka undan lite i denna svinstia och diska.

1 kommentar:

Anonym sa...

stort grattis till er dotter :)
kämpa på med amningen! har haft lite liknande problem!
N